ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΣΙΤΙΚΩΝ TAMIA ΔΕ

 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

 

Όλοι μας ακούμε για μεσιτείες, μεσιτικά, κομίσσιον και τα τοιαύτα, να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πιάτα μας, πάνω σε αυτά.

Η μεσιτική αμοιβή δηλ. η αμοιβή που πληρώνει κανείς στον μεσίτη για την υπόδειξη συγκεκριμένου ακινήτου που σας έκανε και το οποίο αγοράσατε ή ενοικιάσατε δεν ορίζετε από καμία νομοθεσία, είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη και δεν υπόκειται σε κατώτατα νόμιμα όρια. Η χρήση γενικών όρων συναλλαγών στη σύμβαση μεσιτείας διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2251/1994 (Α΄ 191).

 

Στο Κωνσταντοπούλειο ίδρυμα Πάτρας, αυτός ο όρος είναι καταλυτικός, μια και έχει κοντά 300 ακίνητα και πρέπει να αξιοποιούνται. Δεν είναι δυνατόν η 5μελής διοίκηση να κάνει το μεσίτη και η νομιμότητα είναι να αναρτά στο ιστολόγιο προκήρυξη για να αξιοποιήσει τα ακίνητα του, μια και αυτή είναι η ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. Από το 2008 λοιπόν, τη μερίδα του λέοντος στις μεσιτικές δουλειές την έπαιρνε η σημερινή ταμίας της διοικούσας επιτροπής κα Γιαννοπούλου Παναγιώτα, η οποία διατηρεί στην Πάτρα, οδός Αγίου Ανδρέου 55 & Στοά Παπαρηγοπούλου γραφείο, πότε σε όνομα συζύγου, πότε σε δικό της, πότε σε συνεργάτη. Πιο πάνω και απέναντι είναι το περίφημο οίκημα του ιδρύματος με ενοικιαστή τον κ. ΣΑΣΣΟ, που τελευταία απασχολεί την επικαιρότητα.

 

Η Εξελεγκτική Επιτροπή του ιδρύματος και εγώ σαν μέλος της, τώρα που ζεστάθηκε ο αγώνας να κρατήσουμε ανοικτό το ίδρυμα, ψαχουλεύουμε και κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο στα οικονομικά και διοικητικά δεδομένα για το ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ & ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ και το ίδρυμα ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΟΥΣΑ! Έτσι έχουμε καθήκον να φωτίζουμε κάθε πτυχή του και να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, τα μέλη, τους δωρητές και τους φίλους.

 

Έτσι ξεκαθαρίζουμε και το παρόν ζήτημα, να πληροφορηθείτε ότι συμβαίνει και όχι ότι σας κρύβουν και ότι σας σερβίρουν. Πάμε λοιπόν στο δια ταύτα. Η φερόμενη ως ταμίας του ιδρύματος από το 2008 σχεδόν ήταν η αποκλειστική διαμεσολαβητής, μεσίτρια και καρπώθηκε ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ από την σχέση της αυτή.  Χρόνια λοιπόν, επωάστηκε και καλλιεργήθηκε ο σεβντάς της αξιότιμης κυρίας να έχει όλο και περισσότερο ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ στα τριακόσια και πλέον ακίνητα, πότε να τα ενοικιάζει, πότε να βάζει μαστόρους για επισκευές και πότε να τα πωλήσει. Όπως κατεβαίνετε, από εδώ εισέπραττε τη μερίδα του λέοντος, ελπίζω να έγινα κατανοητός.

 

Από κακό υπολογισμό και έλλειψη γνώσεων φαίνεται, η σεβαστή μας φερόμενη ως ταμίας έκανε ΤΟ ΑΛΜΑ να γίνει απευθείας ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ στην σχέση αυτή διοικώντας και μάλιστα ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  να ελέγχει απόλυτα τα κέρδη της. Να μην τα πολυλογούμε, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ πρώτον το καταστατικό, δεύτερον ο εσωτερικός κανονισμός του ιδρύματος, τρίτον οι ΑΓΡΑΦΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ και τέταρτον οι νόμοι.

 

Χωρίς μάσκες, χωρίς περιστροφές τώρα η αξιότιμος φερομένη ως ταμίας πρέπει ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ όλα όσα καρπώθηκε ΣΑΝ ΜΕΣΙΤΙΚΑ και έτσι  να αποκτήσει το ίδρυμα την οικονομική του ζωντάνια και να σωθεί. Ελπίζω οι ελέγχοντες ιδιωτικοί ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ να το καταγράψουν αυτό το πρόβλημα και να δοθεί η σωστή διάσταση στο ποιος και πως οικονομικά πρέπει να ελεγχθεί. Εμείς οι της ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και του πραγματικού ελέγχου του ιδρύματος, το επισημαίνουμε και φυσικά θα το  φτάσουμε ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και όπως πρέπει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙ’ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ?

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ