ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ


 

Πάτρα, 21 Οκτωβρίου, 2020

                  ΠΡΟΣ: 1. κ. Δήμαρχο Πατρέων ως Εποπτεύουσα Αρχή

                                             2. κα Σαμούρη, Αντιδήμαρχο Παιδείας

                                             3. Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Πάτρας (φροντίδα Δήμου)

                               ΚΟΙΝ.: 1. Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας

                                             2. ΠΔΕ Δ/νση Κοιν Μέριμνας dkm@pde.gov.gr

                                             3.  Ε.Ν.Ε. enne6@otenet.gr

                                             4.  Υφυπ. Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων welfare@yeka.gr

                                             5. Πρωτοδικείο Πάτρας

                                             6.  Μέλη του ιδρύματος για γνώση δια του τοπικού τύπου

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΙΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Επείγουσα επέμβαση αίτημα διοικ. Ε.Δ.Ε

 

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Αξιότιμοι λοιποί αποδέκτες,

Σαν τακτικό και ενήμερο μέλος του ιδρύματος και με το δικαίωμα της υποστήριξης των συμφερόντων του, της αξιοπρεπείας του και της ηρεμίας του, έρχομαι να σας καταγγείλω πρωτόγνωρα αντικαταστατικά, αντιδεοντολογικά, συμβάντα στον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας Πάτρας, που προκαλούνται από την σημερινή φερόμενη ως ΔΕ που καταστρατηγεί τα πάντα, καταστατικό, εσωτερικό κανονισμό, δεοντολογία, νόμους.

Οι αξιότιμοι κ.κ. της Δ.Ε. που ως γνωστόν έχουν εκπέσει του παράτυπου αξιώματός με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ.Ε & Ιονίων, δημιούργησαν ένα απαίσιο, εκφοβιστικό, δικτατορικό κλίμα διοίκησης, έχουν καταντήσει ράκος τους εκεί εργαζόμενους, με υπέρμετρους εκφοβισμούς με κίνδυνο να διαταραχθεί τόσον η εργασιακή ειρήνη, όσον και η ατομική ψυχική γαλήνη, ηρεμία  και το ψωμί που τρώνε είναι πικρό, ποτισμένο από το μένος, κινδυνεύουν δε να υποστούν ανήκεστο βλάβη ψυχικής τους υγείας.

Πέραν τούτου με τωρινή τους ανεπίτρεπτη εσωτερική παράτυπη και κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού απόφαση, βάζουν μπουρλότο στην εργασιακή ειρήνη και στην ασφάλεια των τροφίμων. Συγκεκριμένα προκειμένου να δημιουργήσουν εσωτερικό κατασκοπευτικό δίκτυο δικών τους συγγενικών εργαζομένων  σε θέσεις κλειδιά που δεν επιτρέπεται από το νόμο, αναστατώνουν και αποσυντονίζουν τα πάντα.

Το σοβαρότερο τελευταίο παράνομο εγχείρημά τους, είναι ότι τοποθετούν απλή θαλαμηπόλο, κοινωνική φροντιστή με αρχικά Ν.Κ. σε θέση νοσηλευτικού νευραλγικού πόστου, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από το νόμο, με μόνη δικαιολογία ότι είναι συγγενής μέλους της διοίκησης.

Η ενέργειά τους αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα, και καταστρατήγηση του Νόμου 3868/2010, άρθρο 5 παραγρ. 1 περί καθηκοντολογίου νοσηλευτών, αποτελεί παράβαση της υπ’ αριθ. 2 απόφασης της 2ης Ολομέλειας/2−7−2014 του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής της τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 1 απόφαση της 1ης Ολομέλειας/14−1−2015 και άλλων σχετικών διατάξεων.

Τα καθήκοντα νοσηλευτή, νοσηλεύτριας δεν μπορούν να τα ασκούν άτομα ανειδίκευτα και με προσόντα δημοτικού, Γυμνασίου, αυστηρά και καταλυτικά. Άλλο να αδειάζεις τα ουροδοχεία, να στρώνεις κλίνες ασθενή και άλλο να εκτελείς καθήκοντα  νοσηλευτικής διεργασίας, λήψη νοσηλευτικού ιστορικού, περιποίηση και θεραπεία κατακλίσεων, διενέργεια κλινικής εξέτασης (επισκόπηση, ακρόαση, ψηλάφηση)  νοσηλευτική διάγνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα διεθνή ταξινόμηση και τα ισχύοντα νοσηλευτικά πρωτόκολλα, σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση της νοσηλευτικής φροντίδας.,  λήψη ΗΚΓ., πρόληψη επιπλοκών χρόνιου κλινοστατισµού, εφαρμογή κλασσικών θεραπειών πόνου, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεραπευτικά νοσηλευτικά πρωτόκολλα κλπ.

Πέραν τούτων των καταλυτικών παραβάσεων, υπάρχει σοβαρότατο πειθαρχικό ιστορικό που βαρύνει την συγκεκριμένη υπάλληλο που ενώ έπρεπε να είχε επιφέρει την απόλυσή της, ενώ εκκρεμεί πειθαρχικός σοβαρός έλεγχος, ενώ έχει τιμωρηθεί για παραβάσεις, εν τούτοις αποσιωπάται το γεγονός, λόγω συγγενείας με άτομο της διοίκησης και τώρα τοποθετείται σε εγκαιροφλεγή θέση νοσηλεύτριας.

Σας επισυνάπτω κατορθώματα της εν λόγω υπαλλήλου που κατήγγειλαν ταυτόχρονα τρεις κόρες τροφίμου που κακοποίησε και εξέθεσε το ίδρυμα, που έφερε σε αγανάκτηση όλη την Πατραϊκή κοινωνία.


 
Πέραν τούτου του κατάπτυστου συμβάντος της νεοβαφτισμένης και νεοαναβαθμισμένης ταραξία υπαλλήλου, υπάρχει και σοβαρό πρόσφατο πειθαρχικό της παράπτωμα με παρακώλυση καθηκόντων νοσηλευτικού στελέχους, εξαφάνιση κλειδιών του γραφείου της κλπ πράγμα που καταγράφηκε, ομόφωνα καταδικάστηκε από την ΔΕ και μάλιστα την απόφαση κλήσης της σε απολογία και τιμωρία της υπογράφουν τόσο ο αποφασίζων την αναβάθμιση φερόμενός σημερινός πρόεδρος ΔΕ, όσον και η τότε και τώρα Γραμματεύς του ιδρύματος και μάλιστα συνταξιούχος ειρηνοδίκης, θεματοφύλαξ του νόμου.



Εκτός τούτου, ταλαιπωρεί νεοπροσληφθείσα υπάλληλο, την εκδιώκει από τα μαγειρεία, την στέλνει σε καθαρισμούς, να βολέψει άλλη εκλεκτή της φερόμενης διοίκησης, που ετοιμάζεται να προσλάβει!

ΣΑΣ  ΚΑΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Ως Εποπτεύουσα Αρχή του ιδρύματος, να διατάξετε επείγουσα ΕΔΕ, να καλέσετε όλα τα μέλη της προηγούμενης ΔΕ, τους καταγγέλλοντες διαχρονικά, να εγκαλέσετε την φερόμενη ΔΕ του ιδρύματος να πάψει να εκθέτει το ίδρυμα

Επίσης να εξετάσετε σοβαρά το γεγονός να επανορθώσετε το λάθος σας να παύσετε την εκλεγείσα νόμιμη ΔΕ, να διορίσετε προσωρινή, που προσωπικά πιστεύω ότι προήλθε από ψευδή ενημέρωση – πληροφόρηση και να φροντίσετε να εφαρμοστεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, πριν είναι αργά και φορτωθείτε ως σιωπηλός συνεργός ατασθαλίες που δεν είναι του ήθους σας και της παιδείας σας.

 

Με τιμή σεβασμό και εκτίμηση

Γιάννης Νικ. Πορφύρης

Αριθ, Μητρ Μέλους ιδρύματος Π29

Ταμειακά εντάξει

Αργυροκάστρου 48, συνταξιούχου ΟΤΕ, καθηγητή, δημοσιογράφου

 

 



 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙ’ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ