ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα η  Πάτρα, η Αχαΐα, ολόκληρη η Περιφέρεια της Δυτικής Στερεάς Ελλάδος  και η πατρίδα μας, βιώνει μια πρωτόγνωρη γενική κρίση, μια κοινωνική απειλή για κλυδωνισμό των θεμελίων της κοινωνικής, οικονομικής και οικογενειακής ζωής.

Μέσα σε αυτά τα γενικά προβλήματα, η πόλη της Πάτρας, ο κοινωνικός ιστός της βιώνει μια μεγάλη απειλή με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που αφορά τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ  & ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ πρώην Πτωχοκομείο Πατρών “Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, την πορεία του, την υπόστασή του, την διατήρησή του, την έξωθεν καλή μαρτυρία και την υπόληψή του.

Το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα Πάτρας, είναι ένα καράβι αγάπης και στοργής στην ευαίσθητη 3η ηλικία και τους ανήμπορους ηλικιωμένους. Το καράβι αυτό για να προχωρήσει χωρίς κλυδωνισμούς και κινδύνους χρειάζεται σεβασμό στους νόμους, σεβασμό στο καταστατικό και τον εσωτερικό του κανονισμό, χρειάζεται φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα, εθελοντικά και στιβαρά χέρια χρειάζεται ικανό καπετάνιο, ικανό πλήρωμα και ΚΑΛΗ ΡΟΤΑ.

Δυστυχώς εδώ έχουμε ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αν αναλογιστούμε και εντρυφήσουμε την πορεία του σκάφους. Τα οικονομικά του είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, η τοπική κοινωνία περίλυπη παρατηρεί  ένα φαινόμενο κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, μια αδιαφάνεια σε όσα συμβαίνουν, με δεκάδες ερωτηματικά διοικητικών και οικονομικών πράξεων, με επιβολή ανεξέλεγκτης και καταχρηστικής διοίκησης. Οι τρόφιμοι έχουν μεγάλα παράπονα, καταγγέλθηκαν φαινόμενα βίας, κακοποιήσεις, εκφοβισμοί και ευτελισμοί των. Οι υπάλληλοι έχουν προβλήματα, ζουν και αναπνέουν κλίμα αυταρχικό, μεσαιωνικό, καταχρηστικό και  με την απειλή της ξαφνικής απόλυσης των από οικονομική κατάρρευση.

Η κρίση αυτή δημιουργεί την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των αξιών μας αλλά και της ταυτόχρονης αφύπνισης όλων μας. Η αγάπη μας, για τον κοινωνικό εθελοντισμό, για την ευαίσθητη Τρίτη ηλικία και ειδικότερα για συνάνθρωπο αποτελεί την αφετηρία της δικής μας ενεργοποίησης για την κινητοποίηση των  ανθρώπων που έχουν συμβάλει διαχρονικά στην καλή του πορεία, των φίλων του και όλων όσων νοιάζονται για το ιστορικό φιλανθρωπικό ίδρυμα σέβονται, ευγνωμονούν και τιμούν την μέγιστη φιλάνθρωπο ευεργέτιδα διαθέτη του ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΤΡΙΝΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ Πηνελόπη Κωνσταντοπούλου.

Η υπάρχουσα ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΟΦΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ

 «ΑΓΙΟΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΕΛΕΝΗ» με προτροπή μελών και φίλων προχωράει στην ίδρυση αντίστοιχου συνδέσμου με την ονομασία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ  «ΑΓΙΟΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΕΛΕΝΗ», με έδρα την Πάτρα, μέλη από όλο τον κόσμο, με ζώσα, ή διαδικτυακή λειτουργία, επικοινωνία  και λήψη αποφάσεων.

Αποκλείει την καλλιέργεια, ύπαρξη σκοπών και ενδιαφερόντων ατομικού, επιχειρηματικού,  κερδοσκοπικού, καιροσκοπισμού, εκμετάλλευσης της υλικής και άυλης περιουσίας του ιδρύματος, την προσάρτηση του και τον έλεγχό του σε κομματικά άρματα, μυστικές οργανώσεις κάθε είδους, παραθρησκευτικές οργανώσεις και γενικά την εξάρτησή του.

Συνεργάζεται με κάθε σύλλογο, οργάνωση, ή σωματείο ανεξαρτήτων σκοπών και επιδιώξεων, μόνο με σκοπό τα συμφέροντα του ιδρύματος.  

Πιστεύουμε, ότι, με την προϋπόθεση ότι αφουγκραζόμαστε τα λάθη και τις ευθύνες του παρελθόντος  γι’ αυτά που μέχρι σήμερα έχουν συμβεί, η παρουσία και η συμμετοχή όλων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη στήριξη του συνδέσμου και του ιδρύματος..

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας σταθερής βάσης για την ηθική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη του φιλανθρωπικού μας ιδρύματος, με την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του, των αξιών που το έχουν γεννήσει και της προοπτικής τους. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των ανθρώπων που το αγαπούν ανεξάρτητα με το που βρίσκονται σήμερα, κατοικούν και βιοπορίζονται.

Ελπίζουμε ότι το δικό μας εγχείρημα θα διευρύνει και θα ισχυροποιήσει τη βάση στήριξης του και θα συνδράμει στην προοπτική της επόμενης ημέρας.

Γι’ αυτό ιδρύουμε σήμερα 24 Οκτωβρίου 2020 σύνδεσμο με την ονομασία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ  «ΑΓΙΟΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΕΛΕΝΗ», με έδρα την Πάτρα.

Εξουσιοδοτούμε τον εθελοντή, υπεύθυνο εκπρόσωπό μας καθηγητή, κοινωνικό άμισθο δημοσιογράφο Γιάννη Πορφύρη να συντάξει, οργανώσει  κάθε έγγραφο ίδρυσής και νομιμοποίησής του, καλούμε όλους τους φίλους και ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί του, να συντάξουμε και υπογράψουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη, να εκλέξουμε προσωρινή ιδρυτική διοίκηση και να νομιμοποιηθούμε.

Τα πρώτα μέλη που θα δηλώσουν εγγραφή έως και την 1η Νοεμβρίου 2020, θα υπογράψουν και την ιδρυτική διακήρυξη του Συνδέσμου

Σας καλούμε να υπογράψετε και μας αποστείλετε την αίτηση μέλους  στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, ή τηλεφωνικά να τα συμπληρώσουμε με προγραμματισμένη συνάντησή μας.

Δεκτή κάθε προσφορά και συμμετοχή στα έξοδα ίδρυσης, με νόμιμη απόδειξη και συνημμένη την ανάλογη απόδειξη εξόδων ίδρυσης .

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

ΜΟΦΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ  

«ΑΓΙΟΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΕΛΕΝΗ» 


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙ’ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ?

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ