ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ?

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ  ΝΕΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ?

Μοναδική περίπτωση στα χρονικά, αυτό που συμβαίνει στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα! Κατήργησαν το δικαίωμα εισερχομένων εγγράφων! Κύριε Δήμαρχε, τι επιβλέπουσα αρχή είστε; ΤΙ ΕΠΙΒΛΕΠΕΤΕ? 


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ (11)

 

Ιωάννη Νικολάου Πορφύρη

κατοίκου Πατρών, Αργυροκάστρου 48, ταμειακά εντάξει μέλους

 

ΠΡΟΣ

                       1. Αξιότιμο κ. Διοικητικό Διευθυντή κ. Σολωμό Γεώργιο

                       Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας Πατρών

                       και τα στελέχη Διοικητικά & Οικονομικά στελέχη του,

                       με ευθύνη του βάσει καταστατικού & κανονισμού

                       Πηνελ. Κωνσταντοπούλου 10 Πάτρα

 

Με την παρούσα μου, θέτω υπόψη σας τα παρακάτω:

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Άρνηση αρχειοθέτησης εισερχόμενου εγγράφου

Ως καλώς γνωρίζετε, είμαι ταμειακά εντάξει μέλος του σωματείου μας και εκ των νόμων, του Αστικού Κώδικα και του καταστατικού έχω υποχρέωση και έννομο συμφέρον να παρακολουθώ, να νοιάζομαι και να παρεμβαίνω, όπου δει προκειμένου να προστατεύσω τα συμφέροντά του και ενώπιον κάθε αρχής και εξουσίας.

Ως επί σειρά ετών διοικητικός διευθυντής του φιλανθρωπικού ιδρύματος μας, θα γνωρίζετε τις υποχρεώσεις σας, τα δικαιώματά σας, τις ευθύνες σας, όπως απορρέουν από τους προβλεπόμενους νόμους, που αφορούν το σοβαρό θέμα της διαχείρισης εισερχομένων εγγράφων, την πιστοποίησή των, την καταχώριση, την αρίθμηση δια πρωτοκόλλου, τον χαρακτηρισμό των και την δρομολόγησή των.

Αυτές οι ενέργειες είναι καθαρά δικές σας και δεν επιδέχονται άρνηση ή παρέμβαση ΔΕ ή απόφασης της.

Γνωρίζεται δε καλώς, ότι τα έγγραφα υποχρεούστε να τα δέχεστε είτε ιδιοχείρως, είτε ταχυδρομικώς, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε μέσω τηλεματικών μέσων. Τέλος έχετε εκ του νόμου υποχρέωση να βεβαιώνετε έγγραφα τη λήψη των.

Επίσης γνωρίζετε, ότι αν δεν το πράξετε αυτό, βάσει του νόμου, η Περιφέρεια και η Επιτροπή ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α αποφασίζει αναλόγως, αποζημιώνει τον πολίτη που δεν λαμβάνει απάντηση με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ κατά περίπτωση. (διατάξεις του άρθρου 7 του N.3242/2004 (Φ.Ε.Κ. 102/τ.Α’/24-5-2004), όπως αυτές αντικατέστησαν τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.1943/1991 (Φ.Ε.Κ. 50/τ.Α’/11-4-1991).

Ειδικότερα: Ν. 3242/2004, (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004), άρθρο 7 Αποζημίωση πολιτών για τη μη τήρηση προθεσμιών διεκπεραίωσης υποθέσεων από τηδιοίκηση1. Η παράγραφος 7 του άρθρου 5 του Ν. 1943/1991 (ΦΕΚ 50/Α ́) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «7. Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών, που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν.2690/1999 όπως ισχύουν, καταβάλλεται στον αιτούντα, από τον οικείο φορέα, πλήρης αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή αφαιρείται από το τυχόν, μεταγενεστέρως, επιδικαζόμενο ποσό, εφόσον γίνει δεκτή από το αρμόδιο δικαστήριο σχετική αγωγική απαίτηση, κατά τις περί αστικής ευθύνης διατάξεις»

Εδώ στην περίπτωσή μας, ενέχονται πρώτον ο αρμόδιος για καταχώριση, δηλαδή εσείς, ως ιστάμενος της γραμματείας και σε ταυτόσημη μοίρα αν τους το εγχειρίσετε, πρωτοκολλημένο όποιος το χρεωθεί, οπότε γεννάται η υπευθυνότητα και η συνυπευθυνότητα, μη λήψης δικαιούμενης απάντησης στον αποστολέα πολίτη.

Έως τώρα απέστειλα από το τέλος Μαΐου 2020 έντεκα εξώδικα και είκοσι τρία έγγραφες αιτήσεις κλπ. Όπως ο ίδιος παραδεχτήκατε με έγγραφη δήλωσή σας, σου το απαγόρευσαν μέλη της φερόμενης ΔΕ, δεν τα πρωτοκολλήσατε, δεν τα αρχειοθετήσατε και δεν απαντήθηκαν από το πρώτο στάδιο υποδοχής και η παρέμβαση της φερόμενης ΔΕ, δεν σας καλύπτει, απλά είτε δείχνετε τυφλή υπακοή να φαίνεστε αρεστός όπου δεν χωρεί δικαιολογία, είτε συγκαλύπτετε τρίτους!

Επειδή από την 5μηνη συνεργασία μας ως πρόεδρος της προσωρινής ΔΕ γνωρίζω το ευγενικό του χαρακτήρα σας, αντιλαμβάνομαι ότι η τωρινή συμπεριφορά σας, είναι απόρροια συστηματικού εκφοβισμού (bulling) των φερόμενων ως ΔΕ, πλην όμως αυτή η παρενθετική επισήμανση,  δεν σας απαλλάσσει  από τις μεγάλες ευθύνες που επιφορτίζεστε, θυσιαζόμενος να καλύψετε βαριές παρατυπίες και παρανομίες.

Επίσης γνωρίζετε ότι έως τώρα η μη σύννομη ενέργειά σας, είναι κατά συρροή και πολλαπλά γινομένη. Επιβάλλεται η επανόρθωση όλων των πολλαπλών παράτυπων ενεργειών σας και παραβάσεων, η απόφασή μου να διεκδικήσω τα νόμιμα, είναι ειλημμένη και χωρίς παλινδρόμηση, ως προς το κομμάτι που σας αφορά.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ: Χορήγηση μη σύννομων βεβαιωτικών εγγράφων εις βάρος της περιουσίας του ιδρύματος για καλυψη τρίτων

Ως καλώς γνωρίζετε, μέλη της φερόμενης σημερινής Διοικούσας Επιτροπής έχουν παραπεμφθει δικαστικά για σοβαρά θέματα και εκκρεμεί η δικαστική έκδοση αποφάσεων.

Ως επίσης γνωρίζετε η σημερινή φερόμενη ως εκλεγμένη ταμίας, έχει παραπεμφθει και για διοικητικές παραβάσεις, αλλά και για οικονομικές τοιαύτες που ζημιώνουν σε ποσό από πενήντα χιλιάδες το ελάχιστον έως και εκατό χιλιάδες ευρώ το ίδρυμα.

Συγκεκριμένα από το 2/7/2012 έως και μέχρι σήμερα, ως εμπορική μισθώτρια ακινήτου στην Παραλία Προαστείου Πατρών,  είναι υπόλογος για υποχρεώσεις της υπ. αριθ. 3434/4.07.2012 καταχωρημένης εις την Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πάτρας και συγκεκριμένα: α) για οφειλόμενο παραχθέν ελαιόλαδο, οκτώ ίσως και πλέον ετών. β) για αποσιώπηση εξαφάνισης του εντός αυτού κτίσματος εμβαδού 38, 43 τ.μ., που είχε και καταχωρηθεί στο συμβόλαιο ενοικίασης, είχε βεβαιωθεί και ως γραφείο έδρα της επιχείρησης γ) για αθέτηση συμφωνίας αξιοποίησης του μισθίου και μη τήρησης της, δ) για παράνομη απόδοση χαμηλού μισθώματος που ίσχυε αν ήταν συνεπής στους όρους σύμβασης, δηλαδή πλήρωνε 300 ευρώ το χρόνο αντί  άνω των 5.000  ευρώ (πέντε χιλιάδων) το έτος.

Η συνολική ζημία του ιδρύματος ξεπερνά τα 50.000 ευρώ, που φέρετε ότι ζημιώνεται το ίδρυμα και φυσικά σύντομα θα καταφύγουμε στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τις δικαστικές ώστε να αρθεί η ζημία, να αναγκαστεί η υπαίτιος να τα πληρώσει όλα σύντομα και εντόκως.

Γνωρίζετε επίσης ότι κάθε υποχρέωσή της απέναντι στο ίδρυμα, βάσει κανονισμού, σύμβασης, καταστατικού και νόμων βεβαιώνετε με τα αντίστοιχα έγγραφα. Ως προς το ελαιόλαδο βεβαίωση από το ελαιοτριβείο για την ποσότητα (απαραίτητο στοιχείο), βεβαίωση εισαγωγής με πρωτόκολλο 3μελούς επιτροπής ότι εισήχθη και ότι βεβαιώθηκε ότι είναι το ½ του παραχθέντος (απαραίτητο στοιχείο). Με πρόχειρο και κατ’ ελάχιστο υπολογισμό για τα υπερμεγέθη 50 ελαιόδεντρα, ευδόκιμου εδάφους, για το ελάχιστον οκτώ έτη, πρέπει να βεβαιωθούν από 3.000 κιλά το ελάχιστον το μερίδιο του ιδρύματος, αυτά να έχουν παραληφθεί από την 3μελή επιτροπή (απαραίτητο στοιχείο), να έχουν επιβεβαιωθεί ενυπόγραφα από τον κ. Διοικ. Διευθυντή (απαραίτητο στοιχείο), να έχουν καταχωρηθεί στις αποφάσεις ΔΕ ως έσοδα (απαραίτητο στοιχείο), να έχουν ανακοινωθεί στις ετήσιες Γ.Σ (απαραίτητο στοιχείο). και έτσι να τελειώσει η διαδικασία. Ως προς τα ενοίκια απαιτούνται να προσκομιστούν ως αδιάσειστα στοιχεία στην υπόθεση  οι αποδείξεις και τα εντάλματα υπογεγραμμένα από τον οικονομικό διαχειριστή ταμία, τον εκάστοτε ταμία της ΔΕ και με θεώρηση του προέδρου της ΔΕ, τέλος δε με απολογιστική έγκριση της ΔΕ.

Ως προς τα ετήσια συμβάντα, εκ συμβάσεως (όρος 5) έπρεπε να αναφέρει εγγράφως κάθε μεταβολή, πόσο μάλλον για την εξαφάνιση ολόκληρου κτίσματος που ρητά αναφέρεται και όχι παραπήγματος που ισχυρίζεται η ενοικιάστρια. Άλλωστε σε παράπηγμα δεν βγαίνει άδεια επιχείρησης, γιατί απαιτείται η τήρηση των κανόνων δόμησης, υγιεινής, πυρασφάλειας, κλπ.,  όσον δε αφορά την ύπαρξη ανθεκτικού κτίσματος βεβαιώνεται από συνεχείς αεροφωτογραφίες της κτηματολογικής  υπηρεσίας, που εύκολα βρίσκει κανείς.

Όλα τα σχετικά έγγραφα αναζητήθηκαν από εμένα το διάστημα  ευθύνης μου των 100 ημερών ως πρόεδρος ΠΔΕ, καταγράφηκαν, δεν βρέθηκαν τα προβλεπόμενα, εξωδίκως ζητήθηκαν και με μήνυση που εκκρεμεί εκκρεμούν.  Εν κατακλείδι η εν λόγω μισθώτρια καρπώθηκε η ίδια το κέρδος εκ του ελαιόλαδου τα έτη 2012 (η σύμβαση έγινε το καλοκαίρι, οπότε είχε σοδειά), 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019,

Δυστυχώς, ελαφρά τη καρδία, χωρίς συνημμένα αποδεικτικά συνημμένα και αποδείξεις δόθηκε βεβαίωση από την διοικητική διεύθυνση αόριστη βεβαίωση άφεσης αμαρτιών ότι όλα έγιναν σύννομα. Αυτή η χορήγηση βεβαίωσης δόθηκε εντελώς ψευδώς, εντελώς αόριστα με παραποιημένα γεγονότα.

Η ενέργεια αυτή των εντεταλμένων της διοικητικής διοίκησης και διαχείρισης αποτελεί σοβαρότατο ολίσθημα, επιχειρείται απαλλαγή χωρίς αποδεικτικά της οφειλέτιδος, αποτελεί τεράστια ζημία της οικονομικής περιουσίας του ιδρύματος, αποτελεί συμμετοχή ευθυνών εκ πλαγίου στην ζημία  και ψευδή βεβαίωση.

Τέλος ελέγχεται έως αποδείξεως του αντιθέτου, το άμεσο ή έμμεσο πιθανό προσωπικό όφελος εκ της πράξεως των ψευδώς βεβαιούντων.

 

Διαμαρτύρομαι και σας προσκαλώ

 

Πρώτον: Να εφαρμόσετε άμεσα την κείμενη νομοθεσία που απορρέει από τον Α.Κ. τους αναφερομένους ανωτέρω ισχύοντες Νόμους, το ισχύον καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό του σωματείου.

Δεύτερον:  Να εισαγάγετε νόμιμα, να πρωτοκολλήσετε όλα τα έγγραφα αιτήματά μου και αναπάντητα εξώδικά και τα μέσω  email κατατεθέντα, να μου αποσταλεί για το καθένα η αντίστοιχη βεβαίωση κατάθεσης.

Τρίτον:  Να μου χορηγήσετε για κάθε έτος τα παραστατικά που βεβαιώνουν την είσοδο κάθε ετήσιου οφειλόμενου ελαιόλαδου, τα πρωτόκολλα πρακτικών παραλαβής και βεβαίωσης ποσοτήτων, τα εγκριτικά έγγραφα από όλους που απαιτούνται (διαχείριση, επιτροπές, διοικητική διεύθυνση, αρμόδιο αποθηκάριο, ΔΕ, Ε.Ε. και Γ.Σ.), τις αποδείξεις πληρωμών, τις ετήσιες, ή σποραδικές έγγραφες αναφορές της μισθώτριας που έπρεπε να τηρούνται στον ειδικό φάκελο μισθώσεων.

Όλα αυτά τα ανωτέρω οφείλετε να τα χορηγήσετε εντός 5νθημέρου, πρέπει να προσκομιστούν στην δικαστική αρχή είτε να απαλλαγεί των ευθυνών η μισθώτρια, είτε να αποδώσει τα οφειλόμενα, ώστε να μην παραπλανηθεί η δικαστική αρχή.

Σας υπενθυμίζω, ότι η άρνησή σας στην αίτηση παροχής στοιχείων που αποτελεί δικαίωμα εμού και όλων των μελών του σωματείου, παρεμποδίζει το νόμιμο δικαίωμά μου να καταφύγω στα  δικαστήρια και είναι ηθικά απαράδεκτη ενέργεια, εκτός κάθε δημοκρατικής διαδικασίας, κατά παράβαση του νόμου περί διαφάνειας και ποινικά κολάσιμη. Τέλος επειδή το θέμα άπτεται οικονομικών ατασθαλιών, διαφυγή φορολογητέας ύλης, έχω αποφασίσει σε περίπτωση κώφευσης, να καταφύγω εγγράφως και ενυπόγραφα α) στις υπηρεσίες ΣΔΟΕ για εξονυχιστικό έλεγχο, β) στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και γ) όπου δει.

Πάτρα, 10 Ιανουαρίου 2021

Ο εξωδίκως προσκαλών

Γιάννης Νικ. Πορφύρης

Α.Μ. Π29

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙ’ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ?

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΠΟΖΑΪΤΙΚΑ